Vaasan Teknillisen Seuran

satavuotisjuhla 19.10.19 klo 19

Villa Sandvikenissa

VTS100-a

VTS sai satavuotisjuhlassaan TEKin korkeimman ansiomerkin, plaketin.

TEKin plaketti voidaan myöntää
a) sellaiselle TEKin jäsenyyteen kuuluvalle henkilölle, joka on saanut jetonin vähintään viisi vuotta aikaisemmin ja joka sen jälkeenkin on toiminut erityisen ansioituneesti TEKin piirissä,
b) sellaiselle henkilölle, joka on erittäin merkittävällä tavalla ja jatkuvasti toiminnallaan edistänyt TEKin pyrkimyksiä ja tavoitteiden saavuttamista tai
c) sellaiselle yhteisölle tai yritykselle, jonka voidaan katsoa edistäneen merkittävästi TEKin pyrkimyksiä ja tavoitteiden saavuttamista.

Hienoa VTS ja kiitos TEK!

plaketti

Alkuruoka
vaniljainen maa-artisokkakeitto, maa-artisokkachips, talon leipää
Wolberger Gewürstraminer

Väliruoka
savustettua Ylimartimon leipäjuustoa ja tyrnihilloa
Laroche Chablis Chardonnay

Pääruoka
hitaasti kypsennetty hirven ulkofilee, palsternakkapyree, riistaliemi, valkosipulivoissa paistetut kantarellit
Baron de Ley Reserva Tempranillo

Jälkiruoka
S´More suklaamousseleivos: grahamkeksipohja, suklaakahvimousse, italianmarenki, kinuski
Rosa Regale

V.P.  perjantaihin 27.9.2019 mennessä:

ilmoittautumisvastaava petri.valisuo (ä) uva.fi, 044 580 4320 tai www.vaasanteknillinenseura.fi-sivuillamme olevan ilmoittautumislomakkeen kautta.

Kerrottehan ilmoittautuessanne myös mahdollisesta erikoisruokavaliostanne.

Illalliskortin hinta 50 euroa/hlö maksetaan 10.10.2019 mennessä Seuran tilille Ålandsbanken Vaasa, IBAN: FI25 6601 0001 1875 66, viitteeksi VTS100 sekä juhlijoiden nimet.

juhlapuku

Vaasan Teknillisen Seuran satavuotisjuhla
Villa Sandvikenissa lauantaina 19. lokakuuta 2019 klo 19.00 alkaen
aina pikkutunneille saakka juhlijoiden niin toivoessa

Tervetulomalja
alkusanat, puheenjohtaja Johanna Ahopelto

Alkuruoka
Vaasan kaupungin tervehdys, kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso

Väliruoka
Tekniikan akateemiset TEKin tervehdys, yhteiskuntasuhdejohtaja Juhani Nokela

Pääruoka
juhlapuhe, Vaasan suomalaisen klubin puheenjohtaja Heikki Uusitalo

VTS100-historiakatsaus
puheenjohtaja Johanna Ahopelto

Jälkiruoka

Ansiomerkit

Tervehdykset ja onnittelut

Kahvi avec

Puhe naiselle

Tutti ry:n puheenjohtaja Karri Leinonen

Tanssia
Gottfrid Trio

VTS100s4

Keväällä 1919 Teknillisessä Aikakauslehdessä kehotettiin maaseutujäseniä harkitsemaan oman alueseuran perustamista. Vaasassa toimeen tartuttiin saman tien.

Perustamiskokoukseen 17. toukokuuta 1919 Vaasan Suomalaiselle Klubille saapui 15 miestä. Vaasan Teknikkojen Seuran perustajajäseniksi merkittiin kaikkiaan 26 henkilöä. Vuonna 1953 VTS sai nykyisen nimensä Vaasan Teknillinen Seura ry.

Vuoteen 1947 saakka ”teknikko” oli yleisnimitys kaikille tekniikan alan tutkinnon suorittaneille. Diplomi-insinööri-nimikkeen vakiintumista haittasi mm. käsitys siitä, ettei sana vierasperäisine alkukirjaimineen taipuisi suomalaiseen kielenkäyttöön.

Vaasan Teknikkojen Seuran ensimmäiseen johtokuntaan valittiin perustamiskokouksen kolme koollekutsujaa: puheenjohtajaksi insinööri Olli Martikainen, varapuheenjohtajaksi arkkitehti Alfred Wilhelm Stenfors ja rahastonhoitajaksi insinööri Wäinö A. Syrjänen, sekä sihteeriksi arkkitehti Artturi Helenius (myöh. Ortela). Puheenjohtaja Martikainen muutti kuitenkin Helsinkiin jo kevättalvella 1920.

Lokakuun 11. päivänä 1919 tarkastettiin ja lopullisesti hyväksyttiin arkkitehtien Björklund ja Helenius yhteisesti sommittelema merkki, joka esittää säkenöivää alasinta mutterin keskellä. Samaa logoa käytämme yhä.

Maailma on muuttunut suuresti sadan vuoden aikana, erityisesti tekniikan kehitys on ollut nopeaa. Ainakin yksi asia on kuitenkin säilynyt ennallaan kuluneiden sadan vuoden ajan: Vaasan Teknillinen Seura yhdistää tekniikan alalla toimivia ja tekniikasta kiinnostuneita alueellamme.

Juhliaksemme satavuotiasta Seuraamme järjestämme VTS100-juhlan Seuran ensimmäisessä vuoden 1921 ekskursiokohteessa eli Villa Sandvikenissa lokakuun 19:ntenä päivänä 2019 kello 19.

Juhlavuoden kunniaksi tarjoamme tämän ainutlaatuisen juhlan jäsenillemme seuralaisineen, muille kutsuvieraille, yhteistyökumppaneillemme ja Seuran ystäville matalaan 50 euron hintaan per henkilö. Illalliskortin hintaan sisältyy neljän ruokalajin illallinen ruokajuomineen sekä juhlaohjelma.

Tavoitteenamme on jälleen luoda Seuramme näköiset juhlat, joissa on hauskaa ja juhlallista sopivassa suhteessa, suorastaan juhlallisen hauskaa tai vice versa. Laulua unohtamatta, ja toki Mimmimmekin osallistuu juhlaan.

VTS100-juhlassa esitetään myös puheenjohtajan laatiman laajan VTS100-historiateoksen runsaasti kuvitettu tiivistelmä. Itse kirja painatetaan vasta juhlan jälkeen, jotta saamme myös tämän ikimuistoisen juhlatilaisuutemme ikuistettua kuvin ja sanoin samoihin kansiin edeltäneiden sadan vuoden kanssa.

Seuran satavuotisen historian kunniaksi pukukoodi on jälleen juhlapuku (frakki tai tumma puku). Virallinen kutsu lähetetään syksyllä, mutta jo nyt voi toki ilmoittautua mukaan vuosisadan Seurapiiritapahtumaan!

Ilmoittautumiset VTS100-juhlaan pyydämme viimeistään 27.9.2019 weblomakkeen kautta tai petri.valisuo (ä) uva.fi, puh. 044 580 4320. Tervetuloa!

1919-1929

VTS95

VTS97½

VTS100

Vaasan Teknillisen Seuran syntysanat on lausuttu Vaasan Suomalaisella Klubilla 17.5.1919.