Toiminta 2020

Vuosi- ja vaalikokoukset 2020

Vuosikokous järjestetiin 12.3.2020 Vaasan yliopistolla. Vuosikokouksen yhteydessä kuultiin Erkki Hiltusen esitys geoenergiasta.

Vuosikokouksessa hyväksyttiin edellisen vuoden toimintakertomus, kuultiin toiminnantarkastuskertomus ja hyväksyttiin sekä VTS:n että Reino Ignatiuksen stipendirahaston tilinpäätökset ja taseet. Vuoden 2019 johtokunnalle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus yksimielisesti

Vaalikokous järjestettiin yleisestä koronatilanteesta johtuen etänä, 10.12.2020. Kokouksessa valittiin johtokunta vuodelle 2021.

Vuoden 2021 johtokunnan kokoonpano:

  • Puheenjohtaja DI Olli Lamminen
  • Varapuheenjohtaja Sami Olmari
  • Sihteeri DI Olli Kakkuri
  • Rahastonhoitaja tekn. yo. Henna Henriksson
  • Isäntä professori, TkT, Timo Mantere
  • Jäsen Riku Hongell
  • jäsen DI, KTM Miika Pietilä

Lisäksi johtokunnan kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeutettuna Tutti ry:n puheenjohtaja Miika Juusola, sekä TEK opiskelijayhdyshenkilö Otto Runola.

Toiminnantarkastajina jatkavat DI Timo Anttila ja DI Mika Niskanen sekä varatoiminnantarkastajina DI Timo Alho ja ins. Pasi Lähde.

Jäsentilaisuudet

Vuosi 2020 käynnistyi lupaavissa merkeissä johtokunnan lennokkaiden ja innokkaiden suunnitelmien kanssa, mutta melko nopeasti yleinen maailmanlaajuinen pandemia rajoitti kokoontumisia ja useat yritykset lopettivat vieraiden vastaanottamisen. Ravintoloiden sulkemiset ja rajoitukset aiheuttivat omat haasteensa huvitilaisuuksien järjestämiseen.

Suunnitelluista jäsentilaisuuksista saatiin järjestettyä ainoastaan suuren suosion saavuttanut vierailu ABB:lle muutaman vuoden tauon jälkeen. Vierailua oli jo pidemmän aikaa kyselty jäsenistön suunnalta ja myös suunniteltu johtokunnan kesken.

Tämän lisäksi valiokunnat kokoontuivat pienimuotoisesti rajoitusten salliessa.

Johtokunnan toiminta

Johtokunta kokoontui vuoden 2020 aikana kahdeksan kertaa. Alkuvuodesta oli vielä mahdollista kokoontua fyysisesti samaan tilaan. Maaliskuusta alkaen kokoukset pidettiin teknologia-avusteisesti etänä. Virallisten kokousten lisäksi johtokunta pikaviesti keskenään aktiivisesti.

Avustustoiminta ja stipendit

Tehtaanjohtaja, diplomi-insinööri Reijo Ignatuiksen stipendirahaston stipendit jaettiin hakemusten perusteella seuraavasti:

HakijaSummaTarkoitus
Välimäki Simo500Diplomityö
Perälä Juuso400Jatko-opiskelu
Kujala Lauri500Diplomityö
Pohjola Miika400Jatko-opiskelu
Manninen Jani400Diplomityö
Suikkanen Anna450Diplomityö
McBreen Carola500Gradu
Mattila Lauri500Vaihto-opiskelu
Luoma Tommi500Gradu
Mäkkylä Jaska500Gradu
Riippa Tiia400Gradu
Vuoto Pia300YAMK

Tiedotus

Vuoden 2020 lopulla saatiin myös päätökseen tai ainakin hyvälle alulle seuran tiedotukseen liittyvä uudistuskampanja. Seuran sivuston http://www.vaasanteknillinenseura.fi tekninen ja samalla myös sisällöllinen uudistus saatiin vuoden vaihteessa julkaistua. Sivustouudistuksen lisäksi myös postilistat uudistettiin teknisesti.

Jäsentilasto

Jäsentilanne vuoden 2020 lopussa:

  • 162 vuosijäsentä
  • 132 ainaisjäsentä
  • 2 kannatusjäsentä (Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu)
%d bloggaajaa tykkää tästä: