Uutiset

VTS Primo Finland Yritysvierailu ti 17.10.

Lämpimästi tervetuloa mukaan yritysvierailulle Primo Vaasan toimipisteelle!

Vaasan Teknillinen Seura yhdessä Primo Finlandin kanssa järjestävät yritysvierailun tiistaina 17.10. klo 17:00 uudessa Primo Vaasan toimipisteessä Runsorissa (Tarhaajantie 2). Vierailulla pääsemme kuulemaan Primon toiminnasta ja tutustumaan uusiin tiloihin mm. tuotantokierroksen merkeissä. 

Primo on maailmanlaajuisesti toimiva kansainvälinen yhtiö sekä kokenut kehitys-ja tuotantokumppani, joka on muoviteollisuuden kokonaisvaltainen toimittaja jatkuvasti laajenevilla markkinoilla. Primolla on tuotantoyksiköitä Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa ja Kiinassa. Vaasan sisällä Primo muutti vuoden 2022 lopulla uusiin toimitiloihin Runsoriin, joten nyt on ainutlaatuinen tilaisuus päästä näkemään läheltä Primon toimintaa.  Lue lisää Primosta: https://fi.primo.com/

Ilmoittauduthan mukaan maanantai 16.10. klo 12:00 mennessä seuraavasta linkistä. Ensimmäiset 30 henkilöä mahtuvat mukaan! Linkki ilmoittautumiseen: https://forms.gle/TWZvdN66THWvrUW49

MITÄ: Primo Finland yritysvierailu

MILLOIN: ti 17.10. klo 17:00

MISSÄ: Tarhaajantie 2, 65380 Vaasa, Finland

 

Tervetuloa! Välkommen!

VTS Kahvitasting ke 20.9. klo 17

Tervetuloa VTS:n Kahvitastingiin!
 
Kutsumme sinut mukaan maistelemaan erilaisia kahveja! Vaasan Teknillinen Seura järjestää kahvitastingin keskiviikkona 20.9. klo 17 Tinto Roasteryn tiloissa osoitteessa Varastokatu 7. Ohjelmassa on luvassa paahtimon esittely sekä informaatiota kahveista ja paahtamisesta. Tastingin aikana päästään maistelemaan neljää erilaista kahvia ja ”puuhastelemaan” aeropressillä. Ohjelmassa on myös virallisen protokollan mukainen kahvicupping.
 
Tilaisuudesta kotiinviemiseksi jokaiselle jää varmasti hyvien makujen lisäksi pieni lahja Tinto Roasteryltä sekä aimo annos kahvitietoa ja vinkkejä miten kotioloissakin voi yksinkertaisilla konsteilla loihtia parempaa kahvia.
 
Kahvitastingin hinta on VTS:n jäsenelle 15€ ja ei-jäsenille 27,5€. Kahvitastingiä varten on mahdollista liittyä jäseneksi saadakseen alennetun hinnan.
 
Ohjelma kestää n 1,5 – 2 tuntia ja mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmottautunutta..
Ilmoittautumiset: https://forms.gle/Z5XM9z8hkZVsKSdj7
 
Aika: 20.9. klo17
Paikka: Tinto Roastery Varastokatu 7
Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse

VTS Terassi-ilta ke 9.8. klo 18 alkaen

Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi kaikki seuran uudet sekä vanhat jäsenet viettämään yhteistä terassi-iltaa kesäisissä merkeissä! Vaasan Teknillinen Seura järjestää vuotuisesti terassi-illan, jossa seura tarjoaa tuttuun tapaan jäsenilleen ainakin ensimmäisen juoman. Tämän vuoden terassi-ilta järjestetään Strampenilla keskiviikkona 9.8. kello 18 alkaen. Ei ennakkoilmoittautumisia! Riittää vain että ilmestyt paikalle.

MITÄ: Vaasan Teknillisen Seuran Terassi-ilta

MISSÄ: Ravintola Strampen

MILLOIN: ke 9.8. klo 18

Lämpimästi tervetuloa! 

VTS Kesäsyntymäpäivät la 17.6. klo 12 alkaen

Tervetuloa juhlimaan Vaasan Teknillisen Seuran 104v kesäsynttärteitä Hovioikeuden rantaan tuttavallisemmin Hoviskalle lauantaina 17.6 klo 12.00 alkaen!
Tarjolla on pizzaa, pientä naposteltavaa, kuohujuomaa, pihapelejä sekä tietenkin parasta seuraa. Tapahtuma on ilmainen seuran jäsenille. Myös muut seuran toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Ilmoittautumiset kesäsyntymäpäiville torstai 15.6. klo 12:00 mennessä lomakkeella: https://forms.gle/6ndY594dZcN9e9858

Aika: la 17.6.2023 klo 12.00
Paikka: Hovioikeuden puisto, Kuntsin edessä olevan paviljongin läheisyydessä

Tervetuloa! Välkommen!

Tech Veterans x Rookies -tapahtuma ma 19.6.

Oletko omalla urallasi jo edennyt konkari vai juuri valmistunut ja aloittamassa uraasi? Oletko kenties juuri opintojesi alkutaipaleella tai sitten juuri päässyt oman alasi kesätöihin? Tech Veterans x Rookies tapahtumassa ei ole väliä, missä kohtaa opintosi tai urapolkusi etenee! Tapahtuman on tarkoitus tuoda eri vaiheissa olevia saman katon alle ja verkostoitua. 

Tervetuloa siis maanantaina 19.6. klo 17.30 alkaen Merenkurkun insinöörien saunatilalle kuulemaan kolmea hyvin mielenkiintoista pitkän linjan tekniikan alan vaikuttajan uratarinaa. Puhumassa tapahtumassa on edustajat ABB:lta, Alfen Elkamolta sekä Wärtsilästä. Ethän siis jätä tätä tilaisuutta käyttämättä! Varsinainen ohjelma alkaa klo 18:00. Merenkurkun Insinöörit ry:n toimisto sijaitsee Vaasassa osoitteessa Olympiakatu 16 A 58, 65100 VAASA. Käynti toimistoon on olympiakadulta, A-rappu, 5. kerros.

Tech Veterans x Rookies tapahtumassa on myös tarjolla pientä purtavaa ja saunomismahdollisuus. Varauduthan siis sen mukaisesti.

Tapahtuma on täysin ilmainen, ja järjestetty yhteistyössä Tutti ry:n ja VIO ry:n kanssa! Mukana mahdollistamassa tapahtumaa on Tekniikan Akateemiset.

Ilmoittauduthan mukaan oheisesta linkistä: https://forms.gle/DXbE3br1DZhCPNgG6

MITÄ: Tech Veterans x Rookies
MISSÄ: Merenkurkun insinöörien saunatilat
MILLOIN: ma 19.6. klo 17:30 alkaen, ohjelma klo 18:00

Tehtaanjohtaja, Diplomi-insinööri Reino Ignatiuksen stipendirahaston vuoden 2023 stipendinsaajat

Kiitos kaikille hakijoille stipendihakemuksistaan! Tänä vuonna Vaasan Teknillisen Seuran johtokunta vastaanotti stipendihakemuksia poikkeuksellisen paljon. Vaasan Teknillisen Seuran johtokunta on 8.5.2023 pitämässään kokouksessa päättänyt Tehtaanjohtaja, diplomi-insinööri Reino Ignatiuksen stipendirahaston vuoden 2023 stipendinsaajista. Lisätietoja tämän vuoden sekä menneistä stipendeistä voit löytää VTS:n nettisivuilta Stipendit välilehden osiosta “menneitä“.

Kaikille hakijoille on ilmoitettu stipendihaun tuloksista henkilökohtaisesti, ja stipendin saivat hakemustensa perusteella seuraavat henkilöt. 

Vielä kerran onnea stipendin saajille!

Nimi

Käyttökohde

Myönnetty Summa

Robin Naapila

Diplomityö: Automation of Spare Part Lead Time Management for Valmet Flow Control

600€

Jaber McBreen

Diplomityö: Dieselmoottorikäyttöisen voimalaitoksen fysiikkapohjainen Model in Loop -demonstraatio

600€

Anni Tyynelä

Diplomityö: Designing a customer data model and defining customer master data in a Finnish SaaS company

600€

Lotta Saarikoski

Matka-apuraha: VAMK koneinsinööriopiskelijoiden intensiivikurssin työpajaosuus Hollannissa

500€

Siiri Ojala

Pro Gradu: IEC LV Motors Quality Metrics: Case ABB Oy

400€

Milja Nojosaho

Pro Gradu: Pilvipalvelutyyppisen kuljetustenhallintajärjestelmän (Transport Management System) hyödyntäminen monikansallisen konepajayrityksen materiaalivirtojen kuljettamisesta syntyvän hiilijalanjäljen pienentämisessä

400€

Joonas Multisilta

Data-analytiikkaan liittyvän työkalun hankintakulujen kattaminen

400€

Heidi-Maria Marttila

Opinnäytetyö: Hulevesiliittymien hallinnan prosessointi, Vaasan Vesi

400€

Eetu Lunteri

Diplomityö: Developing a purchase process for R&D: A Case Study

400€

Eemi Rautiainen

Diplomityö: Fuel savings and emission reduction in large ocean-going vessels by using permanent magnet shaft generators

400€

ESTIEM LG vaasa

Apuraha toiminnan kehittämiseen

300€

Tomas Härkönen

Matka-apuraha: ESTIEM Council Meeting

200€

Soja Toppinen

Matka-apuraha: ESTIEM Council Meeting

200€

Niko Jokinen

Pro Gradu: Hankintatoimen resilienssin optimointi kriisin uhatessa

200€

Tapio Kankkunen

Maisteriopintojen tukemien

100€

Perttu Kauppi

Maisteriopintojen tukemien

100€

Atte Nummila

Matka-apuraha: kiltayhteistyö

100€

Yhteensä

 

5900€

Menneitä tapahtumia

VTS Wapputapahtuma su 30.4.

Vaasan Teknillinen Seura järjesti vapun aikaan Wapputapahtuman perinteisen Klockarsin lakituksen sijaan. Wapputapahtuma järjestettiin sunnuntai 30.4. VAMOKin saunatiloilla ja tapahtuma saikin positiivisen vastaanoton, sillä paikkalle pääsi useampi henkilö viettämään vappua. Tapahtumassa oli myös saunomismahdollisuus sekä reilusti naposteltavaa ja virvoitusjuomia. 

Kiitos vielä kaikille osallistujille! 

VTS – Wärtsilä Yritysvierailu ke 10.5.

Vaasan Teknillinen Seura järjesti yritysvierailun Wärtsilälle viime viikon keskiviikkona. Erityisesti vierailun kohteena toimi uusi Sustainable Technology Hub Vaskiluodossa. Yritysvierailun aikana kuulimme yleisesti Wärtsilän toiminnasta ja pääsimme näkemään tuotantoa STH:lla parvekekierroksen merkeissä. Isäntänä vierailun aikana toimi Kenneth Widell. 

Oli mukava nähdä, että niinkin moni osallistui ja oli aktiivinen yritysvirailulla. Kiitos vielä osallistuneille!

Tervetuloa Wärtsilä Sustainable Technology Hub yritysvierailulle ke 10.5.

Vaasan Teknillinen seura järjestää yritysvierailun Wärtsilän Sustainable Technology Hubissa (STH) keskiviikkona 10.5. klo 17.00. Yritysvierailu kestää noin 1,5 h.

Yritysvierailulla kuulemme Wärtsilän toiminnasta yleisesti sekä Vaasan alueella ja pääsemme katsoman tuotantotiloja STH:n tehtaan puolella olevalta parvekkeelta. Yritysvierailun kielenä on Suomi ja isäntänä vierailun aikana toimii Kenneth Widell. Vierailulla on myös kahvia ja pientä purtavaa.

Ilmoittauduthan mukaan viimeistään ma 8.5. klo 12.00. Mukaan mahtuu ensimmäiset 30 henkilöä.

Linkki ilmoittautumiseen: https://forms.gle/HFm9gZNhdPD66U8R6

 

Alla vielä muutama käytännön asia ennen vierailua:

Sustainable Technology Hubin vierailijaosoite on Frilundintie 7. Vierailijoille tarkoitetut pysäköintipaikat löytyvät suoraan toimiston edestä, ja pysäköintiluvan saa ilmoittamalla auton rekisterinumeron vastaanottoon. 

Tämän viestin alta löytyy kartta, josta näkyy Vaasan keskustasta kulkevan reitin STH:lle.

Henkilökorttia näyttämällä vastaanotossa saa vierailijakortin, jonka tulisi olla näkyvillä koko vierailun ajan.

Pyydämme yritysvierailulle osallistujien ystävällisesti huomioimaan myös turvallisuuden vierailun aikana, ja pysymään isännän kanssa koko vierailun ajan. Seuratkaa hänen ohjeistustaan hätätapauksessa.

Vierailijakortit tulee jättää vastaanottoon lähtiessä.

 

Tervetuloa!

Lue lisää STH:sta: https://www.sustainabletechnologyhub.com/fi/etusivu/

VTS Wapputapahtuma su 30.4. noin klo 18.30, VAMOK Saunatiloilla

Tervetuloa viettämään Vaasan Teknillisen Seuran kanssa wappuaattoa VAMOKin saunatiloille Topeliuksen patsaan lakituksen jälkeen noin klo 18:30 alkaen! 

Tänä vuonna emme valitettavasti pääse lakittamaan Klockarsin patsasta Ateljeeseen. Tämä ei kuitenkaan lannista teknillistä seuraa, sillä sitä suuremmalla innolla järjestämme Wapputapahtuman VAMOKin saunatiloilla. Ota siis mukaan saunakamppeesi ja reilusti wappumieltä!

VTS Wapputapahtumassa on tarjolla pizzaa, naposteltavia ja hieman virvokkeita. Tarjoilujen ja mahdollisten ruoka-aineallergioiden varmistamiseksi ilmottauduthan tapahtumaan viim. to 27.4. seuraavalla lomakkeella: https://forms.gle/FKmy5qegqGmJTJr17

Wapputapahtuma kustantaa VTS ja Tutti Alumnit jäsenille 5€ ja muille ei-jäsenille 10€ per henkilö.

MITÄ: VTS Wapputapahtuma 
MISSÄ: VAMOK Saunatilat (sisäänkäynti VAMKin takapihan parkkipaikan puolelta osoitteessa Palosaarentie 8)
MILLOIN: wappuaattona su 30.4. klo 18:30 alkaen

Lämpimästi tervetuloa!

Tehtaanjohtaja, Diplomi-insinööri Reino Ignatiuksen stipendihaku on nyt auki!

Vaasan Teknillinen Seura ry julistaa haettavaksi TEHTAANJOHTAJA, DIPLOMI-INSINÖÖRI REINO IGNATIUKSEN STIPENDIRAHASTOn stipendit erityisesti opintojensa loppuvaiheessa oleville ja jatko-opintoja suorittaville opiskelijoille. Stipendit luovutetaan toukokuun lopussa ja hakuaikaa on Vapunpäivään 1.5. asti.

Stipendirahaston tarkoituksena on edistää sekä tukea teknillistä ja teknillis-kaupallista koulutusta Vaasassa toimivissa oppilaitoksissa myöntämällä stipendejä. Stipendiä voi hakea lähettämällä täytetyn stipendihakulomakkeen liitteineen johtokunnalle sähköpostiosoitteeseen johtokunta@vaasanteknillinenseura.fi. Hakemuksessa on käytävä ilmi perusteellisesti hakijan tiedot, haettavan stipendin suuruus ja käyttötarkoitus sekä perustelut. Hakijoita pyydetään ottamaan huomioon rahaston tarkoitus. 

Stipendihakulomakkeet sekä lisätietoja stipendinhausta:  https://vaasanteknillinenseura.fi/stipendit/

Ystävällisin terveisin,

Vaasan Teknillisen Seuran johtokunta